• Vyšlo nové číslo časopisu Sovička

          •  

            V časopise nájdete:

             

            1. O športových súťažiach

            2. Ako k nám zavítal Mikuláš

            3. Koľko lásky sme zabalili do krabice

             

            ... a veľa iného ;-)

             

            Preto neváhajte a čítajte tu

             

          • Oznam

          • Prerušenie vyučovania a činnosti ŠKD z dôvodu vysokej chorobnosti na obdobie 20. - 21.12.2022. 22.12.2022 (štvrtok) poskytne žiakom riaditeľka školy riaditeľské voľno podľa § 150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a 3 ods. 10 vyhlášky MS SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach a organizåcii školského roka na ZŠ, SŠ, ZUŠ, PS, OU a JS v znení vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 518/2010 Z. z. ktorou sa meni vyhláška SR č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach a organizåcii Školského roka na ZŠ, SŠ, ZUŠ, PS,OU a JS.. (Online vyučovanie nebude). Žiaci sú automaticky odhlásení zo stravovania. Prezenčné vyučovanie, podľa rozvrhu hodín, bude obnovené v pondelok 09.01.2023.

            Celé znenie rozhodnutia si môžete prečítať tu.

          • Vianočná akadémia

          • „Nápady malých žiakov, nie sú malými nápadmi. Radosť malých žiakov, nie je malou radosťou“. Aj takto by sme mohli opísať 12. december 2022. Pretože konečne nastal deň na ktorý sme sa všetci dlho tešili. Tradičná Vianočná akadémia našej základnej školy sa po troch rokoch vrátila v plnej kráse. Všetci od prvákov až po tých najstarších dali do tohto vystúpenia kus svojho srdiečka. Všetky čísla nášho školského predstavenia sprevádzali skvelé moderátorky a žiačky našej školy Lucka a Sofia.

            Svoj talent a úsilie predstavili v hudobnej, dramatickej i tanečnej oblasti.  Nebáli sa pracovať so slovenskými i zahraničnými pesničkami, modernými i ľudovými tancami. Žiaci prvého stupňa preniesli všetkých prítomných do nádhernej zimnej rozprávky. Druhostupniari predstavili svoj talent a záľubu najmä v koledách a piesňach, ktorými  chceli publiku a svojim kamarátom priniesť pokoj, pohodu a lásku. Pesničky, tance a scénky, ktoré naši žiaci spolu s pani učiteľkami pripravovali dlhé mesiace zožali obrovský úspech. Javisko zaplnené dojatými rodičmi, starými rodičmi, kamarátmi bolo pre žiakov odmenou za skvele odvedenú prácu.

          • Oznam - platby za ŠKD

          • Žiadame rodičov, aby poplatok za ŠKD (obdobie: september 2022 - december 2022) uhradili najneskôr do 16.12.2022 a aby do konca kalendárneho roka už NEUHRÁDZALI  žiadny poplatok za činnosť ŠKD (družinu). Poplatok od januára 2023 je 11,00 € za jeden mesiac (podľa VZN č. 14/2022 o výške príspevkov v školách a školských zariadeniach schváleného 14.12.2022, nadobúda účinnosť 01.01.2023). Ďakujeme.

          • Oznam

          • Prerušenie vyučovania a činnosti ŠKD z dôvodu vysokého nárastu chrípkového ochorenia na obdobie 14. - 16.12.2022. (Online vyučovanie nebude). Žiaci sú automaticky odhlásení zo stravovania. Prezenčné vyučovanie, podľa rozvrhu hodín, bude obnovené 19.12.2022.

            Celé znenie rozhodnutia si môžete prečítať tu

          • Mikulášsky turnaj v minihádzanej

          • 9. decembra zorganizoval hádzanársky klub MHK Piešťany Mikulášsky turnaj v minihádzanej pre deti 1.stupňa ZŠ a zúčastnili sa ho aj naši žiaci z 3.triedy: R. Simoník, A. Barbušin, J. Dvorský a T. Borovská. Tréneri MHK Piešťany deťom základných škôl turnaj v minihádzanej, ktorej popularita na školách výrazne narastá.

            Keď sa začal blížiť začiatok turnaja, telocvičňa gymnázia sa utešene zapĺňala aktérmi a postupne už boli zaplnené takmer všetky voľné miesta v hľadisku a na lavičkách. Na tvárach detí bolo vidieť napätie, pretože pre väčšinu z nich to bol prvý turnaj v minihádzanej v ich živote. No len čo sa začal prvý zápas, ostych opadol, decká veľmi rýchlo pochopili ako sa minihádzaná hrá a za pár minút sa už utešené akcie striedali jedna za druhou. Deti boli rozdelené do dvoch vekových kategórii, aby zvádzali súboje s rovnako starými rovesníkmi. Na spestrenie bol turnaj doplnený súťažou na kráľa strelcov v presnosti. Družstvá na turnaji absolvovali 24 vyrovnaných zápasov, hráči vsietili stovky gólov a bezmála 80 detí strávilo pekné športové dopoludnie. Cieľom turnaja bolo predstaviť minihádzanú čo najväčšiemu počtu detí a to sa určite podarilo. Veľmi milé boli otázky detí – ešte počas samotných zápasov – kedy bude ďalší turnaj...

          • Florbal pobláznil „Schererku"

          • Na našej škole sa uskutočnili finálové fázy okresného kola vo florbale starších žiakov a žiačok pod vedením telocvikárov Ladislava Lacka a Tomáša Nemerguta. Týmto fázam turnajov predchádzali vyraďovacie boje v skupinách. Chlapci mali 4 štvorčlenné skupiny, dievčatá dve štvorčlenné a jednu trojčlennú, pričom postup si zabezpečili prvé dve družstvá zo skupín.

            Chlapci prešli svojou skupinou úplne hladko a súperov vôbec nešetrili. V prvom zápase deklasovali ZŠ Rakovice 12:0, v druhom zdolali ZŠ Sokolovce 6:0 a v poslednom zápase skupinovej fázy ZŠ Drahovce 6:1, čím sme si vybojovali postup do štvrťfinále z 1. miesta.

            Dievčatá v skupine narazili hneď na minuloročné víťazky zo ZŠ Rakovice, ktorým podľahli 1:7. Ak chceli postúpiť, museli zdolať ostatné školy v skupine. Hneď v ďaľšom zápase sa dievčatám podarilo zvíťaziť po dramatickom priebehu nad ZŠ Moravany futbalovým výsledkom 1:0, keď hrdinkou sa stala Natália Košťálová, ktorá v polovici 2.polčasu strelila víťazný gól po individuálnej akcii. V poslednom zápase skupiny si dievčatá zabezpečili postup z 2. miesta povinným víťazstvom nad ZŠ Drahovce 3:0.

            Finálová fáza chlapcov sa hrala od štvrťfinále krutým K.O. systémom. V zápase o postup do semifinále sme narazili na ZŠ Banka, azda najťažšieho možného súpera podľa výsledkov zo skupinovej fázy. V zápase o postup sme nezačali dobre. Hneď v úvode v 1. minúte sme urobili hrubú chybu pri rozohrávke pred našou bránou a prehrávali sme 1:0. Následne sme súpera zatlačili, no opäť sme pykali, keď sme nepokryli hráča pri streľbe a prehrávali sme 0:2. Po tomto góle sme až do konca 1.polčasu súpera doslova valcovali a v závere polčasu sa nám podarilo znížiť zásluhou Dominika Tuchyňu na 1:2.

            V druhom polčase sme opäť súpera zatlačili do obrany a po nahodení loptičky od Alexa Mihalika pred súperovho brankára strelil Denis Seko vyrovnávajúci gól. No v čase, keď sme na ihrisku dominovali nás schladil v polovici 2.polčasu gól zo súperovej polovice ihriska. Vyhodená loptička však na prekvapenie všetkých skončila v našej bráne. Aj keď chlapci do konca zápasu nechali na ihrisku úplne všetko, vyrovnať sa im už nepodarilo. Po tesnej prehre s neskorším víťazom okresného kola sme hrali ďalej v skupine o 5. – 8. miesto.                                                                                                                     

            V ďalšom zápase sme nastúpili proti  ZŠ Chtelnica a začali sme veľmi dobtre. V 3. minúte sme o zápase rozhodli hneď dvoma gólmi Michaela Richtárika a Denisa Seka. V 6. minúte pridal tretí gól Alex Mihalik po skvelej prihrávke od Dominika Tuchyňu. V 2. polčase dostali príležitosť hráči z lavičky. Na ihrisku sa objavili postupne Aďo Polák, Simon Strečanský, Kristián Melicher, Dávid Jašo i Roman Orviský. V 3. minúte 2.polčasu náš brankár Damián Jamrich neudržal loptičku, zrazil si ju do brány a súper znížil na 1:3. V 5. minúte Michael Richtárik strelil štvrtý gól a keď následne súper znížil na 2:4 po našej chybe pri vyhodení loptičky z obrany, víťazstvo sme už do konca udržali. V zápase o konečné 5. miesto so ZŠ Školská Vrbové sme opäť nezačali dobre a v úvode zápasu sme inkasovali – 0:1. Ešte do polčasu sa nám podarilo vyrovnať zásluhou Alexa Mihalika, no v polovici druhého polčasu sme však dostali po chybnej rozohrávke gól, ktorý rozhodol o víťazstve Vrbového. Celkovo sme obsadili zo 16 družstiev 6. miesto.   

            O tento úspech sa zaslúžili:                                                                                                                                       Michael Richtárik, Denis Seko, Alex Mihalik, Dominik Tuchyňa, Damián Jamrich, Dávid Jašo, Roman Orviský, Simon Strečanský, Kristián Melicher, Adrián Polák a Teo Beneš .

            Dievčatá bojovali v ďalšej fáze turnaja dvoma trojčlennými skupinami. V prvom zápase sme zdolali ZŠ Školská Vrbové po dominantnom výkone 6:0 po polčase 2:0. Najlepšou strelkyňou zápasu sa stala Sofia Strečanská, ktorá strelila 4 góly, ďalšie dva pridala Simona Jesenská.  V druhom zápase sme porazili po skvelom výkone rivalky zo ZŠ Brezová 5:2, keď po dva góly strelili Sofia Strečanská a Timea Košťálová, piaty pridala Klaudia Kršíková. Víťazstvom sme sa dostali do semifinále, čím sme sa zároveň vyhli súperkám z Rakovíc, ktoré na turnaji dominovali.                                                                

            Semifinále sme z pozície favorita po obrovskej dráme nezvládli a Cirkevnej ZŠ sme podľahli 0:1 a po krátkej pauze sme nastúpili opäť proti ZŠ Brezová, ktorú sme v skupine zdolali. Tentoraz sme ťahali za kratší koniec povrazu, keď sme hlavne strelecky vyhoreli. Za stavu 0:3 ešte 3 minúty pred koncom zápasu Sofia Strečanská znížila, ale na obrat to už nestačilo. Napriek tomu sme v okresnom kole obsadili veľmi pekné štvrté miesto. Škoda, že v posledných dvoch zápasoch už dievčatá nevládali, čo sa prejavilo na slabšom pohybe a následne aj v streleckej mizérii.                                                                                                                            

            O tento úspech sa zaslúžili:   Sofia Strečanská, Karolína Schultzová, Timea Košťálová, Simona Jesenská, Natália Košťálová a Nina Drličková ( obe vo finálovej skupine pre chorobu nehrali), Klaudia Kršíková, Tamara Kulková, Sofia Macháčová, Lucia Ondrisová a Nina Poláková.                                                                       Zápasy sledovali aj žiaci našej školy a hlavne prvostupniari často svojím povzbudzovaním a špeciálne vyrobenými transparentami vytvorili hráčom i hráčkam skvelú atmosféru a perfektnú domácu kulisu.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? U nás v škole naozaj veľmi veľa. Naši žiaci, od najmenších prváčikov až po tých najstarších sa so svojimi rodinami a pani učiteľkami zapojili do piateho ročníka zbierky pre seniorov v zariadeniach. Krabice od topánok, darčekové krabičky či dokonca kufríky, ktoré môžu deduškovia a babičky i neskôr využiť naplnili láskou. Láskou v podobe sladkostí, slaných dobrôt, ponožiek, sprchových gélov, mydielok, káv, čajov a mnohého zo srdca vyrobeného či darovaného.

            Naša škola do tejto celoslovenskej zbierky prispela 37 krabicami. Touto cestou chceme poďakovať našim žiakom a ich rodinám, ktorí sa do zbierky s láskou zapojili. Veríme, že našou malou troškou urobíme nastávajúce sviatky seniorom príjemné a láskou naplnené.

          • Mikuláš v ŠKD

          • Čo by bol MIKULÁŠ bez mikulášskej párty v školskom klube? Popoludnie naplnené dobrotami, básničkami, hrami, pesničkami či vzácnou návštevou. Naše oddelenia navštívil Mikuláš, čert a anjeli, ktorí našim deťom priniesli netradičný avšak veľmi cenný darček. Dokonca by sme mohli povedať, že to bol obrovský dar. Síce mnohí v krabici očakávali uhlie či zemiaky, opak bol pravdou. Na malých šikovníkov čakali nové, krásne a potrebné pomôcky do školského klubu. Mikuláš deťom priniesol papiere, mnoho výkresov, farebné papiere či všakovaké pomôcky na vyrábanie. "Ten Mikuláš vie naozaj všetko..." skonštatovali deti.

          • Prišiel Mikuláš...

          • 6. december je dňom svätého Mikuláša, ktorý obdarúva všetky poslušné deti, ktoré sa na neho veľmi tešia.   Aj na na našej škole rozdával Mikuláš spolu s anjelmi a čertami po triedach  darčeky,  potešil sa,  že mu deti  zaspievali a zarecitovali. Mikuláša pre deti si pripravili žiaci 9. roč. - Samuel Majerník, Alžbeta Kalmanová, Viktória Jašová, Sofia Macháčová, Lea Kolmačková. 

          • Súťaž iBobor

          • Tento rok  sa i naša škola zapojila do celoslovenskej informatickej súťaže iBobor, ktorá prebiehala v dňoch 7.-11.11.2022 online. Súťaže sa zúčastnilo 35 žiakov našej školy od 2.-9.ročník. Úspešne absolvovalo súťaž 5 žiakov.

            V kategórii: "Drobec"                                         

            Michaela Kubová - II. A

            Patrik Božik - III. A

            Peter Roško - II. A

            V kategórii: "Bobrík"

            Katarína Zvarková - V. A

            Patrik Kolena - V. A

            Diplomy a drobné ocenenia si prevzali z rúk p.riaditeľky Mgr. Sidónie Podhradskej.

            Srdečne blahoželáme ‼️

            Text: A. V. J

          • Basketbal - okresné kolo

          • Dňa 1.12 nás naše dievčatá reprezentovali na súťaži v basketbale. Súťaž sa konala na ZŠ Holubyho a dievčatá si počínali výborne, keď obsadili pekné 3. miesto.  V skupine porazili ZŠ Moravany nad Váhom 6:4 po predĺžení, ZŠ Rakovice 9:0 a ZŠ Holubyho 10:3. Následne v semifinále prehrali s ZŠ Brezová 5:10 a v zápase o konečné 3. miesto opäť porazili ZŠ Moravany nad Váhom 11:4.

            Konečné poradie: 

            1. miesto: Gymnázium Pierra de Coubertina

            2. miesto: ZŠ Brezová

            3. miesto: ZŠ Scherera

            Našu školu reprezentovali: Strečanská S., Ondrisová L., Macháčová S. a Kalmanová A. Ďakujeme ❤️

          • Adventné čítanie v MsK Piešťany

          • Dňa 2.12.2022 sa žiaci druhého a tretieho ročníka našej školy zúčastnili podujatia v MsK pod názvom : "Adventné čítanie".

            V úvode podujatia sa predstavili s programom pod názvom: "Tradície Vianoc", detičky z MŠ. Previedli nás celým adventom, zvykmi a tradíciami od zapálenia 1.adventnej sviece, cez Ondreja, Mikuláša, Luciu až po Štedrý deň. V ich podaní cez básne, piesne a tance sme sa preniesli čarokrásnym obdobím adventu až po najrajšie sviatky v roku, Vianoce.

            V 2.časti si pán primátor Jančovič, zaspomínal na svoje detstvo a porozprával deťom, aké zvyky dodržiava po dnes, ako číta svojmu malinkému synčekovi. Potom deťom prečítal rozprávku.

            Po ňom sa ujala slova vynikajúca slovenská herečka a dablerka s nezamenitelným hlasom, pani Lucia Vráblicová. Po úvodnom rozhovore s deťmi, im prečítala rozprávku, popodpisovala svoje podpis karty a na pamiatku sa s nimi odfotila. Ďakujeme MsK za pútavé a hodnotné podujatie.

            Text a foto : A. V. J. 

          • Červené stužky

          • 1. decembra sa naša škola červenala o niečo viac ako obvykle. Aj my sme sa zapojili do projektu ČERVENÉ STUŽKY.  Naši žiaci súťažili vo výtvarnej súťaži, pripomenuli si aké dôležité je myslieť na svoje duševné zdravie. Projektom, ktorým sme si počas uplynulých týždňov pripomínali boj a prevenciu proti HIV a AIDS vyvrcholil živou červenou stužkou. Viac než 140 žiakov a pedagógov prišli v tento štvrtkový deň do školy v červenom. Spoločnými silami sme vytvorili  jednu živú červenú stužku a mnoho "malých" stužiek v našich triedach. Sme veľmi radi, že sme sa mohli zapojiť k tomuto dôležitému posolstvu. 

          • Súťaž vo vianočnom aranžovaní 🎄

          • Vo štvrtok, 1. decembra 2022 sa v Spojenej škole v Rakoviciach konala súťaž v spolupráci s CVČ Ahoj Piešťany, určená pre žiakov 7., 8. a 9. ročníka, ktorej sa zúčastnili aj naše žiačky. V škole vládla nádherná vianočná atmosféra. Žiaci súťažili v aranžovaní vianočných svietnikov a venčekov, ktoré si po súťaži mohli vziať domov. Všetci súťažiaci boli odmenení diplomom za účasť a malým darčekom.

          • Projektová hodina OBN v 6. ročníku

          • Vedieť o svojej histórií je veľmi dôležité. Presvedčili sa o tom aj žiaci šiesteho ročníka. Tematický celok "MOJA RODINA" ukončili naozaj tematicky. Mnohí prejavili svojho tvorivého ducha a kreatívnu stránku osobnosti a do školy priniesli nádherné rodokmene. Čas, ktorý venovali tejto projektovej hodine nebol však strateným časom. Mnohí žiaci sa dozvedeli mnohé o svojej minulosti, predkoch. Pri rozhovoroch s rodičmi, starými rodičmi či inými príbuznými si zaspomínali na svojich predkov, vtipné historky či rodinné tradície.